Konkurs na najsmaczniejszy chleb lub ciasto

REGULAMIN KONKURSU NA NAJSMACZNIEJSZE CIASTO DOŻYNKOWE I CHLEB PODCZAS GMINNEGO ŚWIĘTA PLONÓW W USTRONIU MORSKIM.

 

 

 

Organizatorzy: Gmina Ustronie Morskie i Gminny Ośrodek Kultury w Ustroniu Morskim.
Kategoria konkursowa: Najsmaczniejsze ciasto dożynkowe i Najsmaczniejszy chleb.
Termin i miejsce rozstrzygnięcia konkursu: 09 września 2023 r. Miejsce: Amfiteatr, ul. B. Chrobrego 77 A Ustroniu Morskim.
Cel konkursu: Promocja i kultywowanie tradycji wypieku ciast i chleba wymiana doświadczeń kulinarnych, wyszukiwanie dawnych receptur wypieku ciast, aktywizacja społeczności lokalnej.

 

Uczestnikami konkursu są mieszkańcy gminy Ustronie Morskie .
Zgłoszenia udziału w konkursie należy dokonywać telefonicznie pod numerem 609 886 689 – lub 94 35 14 189 wew. 15 (w godz. pracy urzędu 7.30-15.30) .
Uczestnicy konkursu wyrażają zgodę na opublikowanie swoich danych osobowych oraz zdjęć swojego wypieku na stronach internetowych Urzędu Gminy Ustronie Morskie, GOK Ustronie Morskie oraz w lokalnej prasie.
Wyroby zostaną poddane ocenie Komisji Konkursowej powołanej przez Organizatorów . Komisja dokonuje oceny w oparciu o kryteria: wygląd, kolor, aromat, smak. sprężystość, ogólne wrażenie. Każdy z członków komisji dokona oceny w oparciu o w/w kryteria mając do dyspozycji skale punktową od 0 do 10 pkt. Członkowie komisji konkursowej nie będą mieli wglądu do danych osobowych uczestnika.
W konkursach na najsmaczniejsze ciasto i chleb dożynkowy przewidziane są nagrody za trzy pierwsze miejsca.

 

CIASTO:

I NAGRODA – nagroda finansowa w wysokości: 250,00 zł brutto

II NAGRODA – nagroda finansowa w wysokości: 150,00 zł brutto

III NAGRODA – nagroda finansowa w wysokości: 100,00 zł brutto

 

CHLEB:

I NAGRODA – nagroda finansowa w wysokości: 250,00 zł brutto

II NAGRODA – nagroda finansowa w wysokości: 150,00 zł brutto

III NAGRODA – nagroda finansowa w wysokości: 100,00 zł brutto

 

Wyniki konkursu zostaną ogłoszone podczas Dożynek Gminnych.

 

 

Foto: Archiwum 

 

EkoSmaki

0 0 votes
Article Rating


Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments