Zapraszamy na Targi Gastro- Hotel

Szukasz inspiracji? Zapraszamy na pokazy mistrzów sztuki kulinarnej! TARGI GASTRO – HOTEL Kołobrzeg 11 – 13 marca 2020 – Hala Milenium. Grzegorz Gniech MISTRZ ŚWIATA I MISTRZ POLSKI pokazy carvingu czyli sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach.


pokazy kulinarne szefa kuchni Tomasza Królikowskiego

  • Jesiotr – szlachetna ryba od głowy do ogona -bulion, filet w sosie z czarnej fasoli, pierogi z twarogiem i wędzonym jesiotrem
  • Polskie ryby i runo leśne – dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami – bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami
  • Tradycyjna kuchnia w połączeniu z kantonem – Pieczona kaczka z mini plackami i sosem hoisin/ mus mascarpone z sosem śliwkowym/ klasyczna wołowina w sosie ostrygowym z warzywami i grzybami


pokazy kulinarne Stowarzyszenie Euro Toques Polska

  • Owoce morza
  • Pokaz kuchni kaszubskiej
  • Śledzie na różne sposoby
  • Sery w naszej kuchni
  • Ryby i przyprawy w naszej kuchni


pokaz kulinarny Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni

  • Pieczona kaczka / kuleczki pull z kaczki / puree z chrzanem i twarogiem i sproszkowaną skóra z pieczonego ziemniaka / sałatka z cebuli czerwonej, buraka i kolendry / sos demi marsala


Zapraszamy m.in. na szkolenia (*):

  • panele szkoleniowe Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego
  • Nadużycia w hotelarstwie w zakresie gastronomii
  • Koszty zmienne w gastronomii
  • Ekologiczne rozwiązania dla hoteli
  • Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera
  • Savoir -vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości
  • Kreatywność to siła napędowa hotelarstwa


Szkolenie Sebastian Kwiatkowski:

  • Jak zwiększyć sprzedaż w niskim i wysokim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem Internetu *

* Liczba miejsc ograniczona – prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc: targi@gastro-hotel.pl część szkoleń płatna, wystawiamy faktury vat.

Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie.

Na targach znajdziecie Państwo kompendium wiedzy o nowościach i trendach w wyposażaniu hoteli i restauracji m.in. w meble, łazienki, urządzenia gastronomiczne, tekstylia, środki czystości, urządzenia pralnicze, artykuły spożywcze, półprodukty, nowinki techniczne i oprogramowanie oraz ogrody zimowe i tarasy.

Targi Gastro-Hotel to możliwość spotkań pomiędzy osobami z branży HoReCa a wystawcami – czołowymi producentami i liderami rynku gastronomiczno – hotelarskiego oraz dla cukierni, piekarni i spa&wellness.

Dziękujemy, że jesteście Państwo z nami już 17 lat!

 

 


SZCZEGÓŁOWY PROGRAM

środa, 11 marca 2020 r. | 10:00 – 17:00

  • 10:15 – uroczyste otwarcie targów – pokazy z VIP-ami
  • 10:45 – pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego – Jesiotr – szlachetna ryba od głowy do ogona -bulion, filet w sosie z czarnej fasoli , pierogi z twarogiem i wędzonym jesiotrem
  • 10:30 – panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego – Nadużycia w hotelarstwie w zakresie gastronomii- moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
  • 11:45 – pokaz kulinarny Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni – Pieczona kaczka / kuleczki pull z kaczki / puree z chrzanem i twarogiem i sproszkowaną skóra z pieczonego ziemniaka / sałatka z cebuli czerwonej, buraka i kolendry / sos demi marsala
  • 12:00 – panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Koszty zmienne w gastronomii – moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
  • 12:45 – pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
  • 13:15 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Owoce morza
  • 13:30 – panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Ekologiczne rozwiązania dla hoteli – moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
  • 14:15 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Pokaz kuchni kaszubskiej
  • 15:15 – pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego – Polskie ryby i runo leśne – dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami – bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami


czwartek, 12 marca 2020 r. | 10:00 – 17:00

  • 10:15 – pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
  • 10:45 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
  • 11:00 – Szkolenie Sebastian Kwiatkowski Jak zwiększyć sprzedaż w niskim i wysokim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem Internetu
  • 12:00 – pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego – Tradycyjna kuchnia w połączeniu z kantonem – Pieczona kaczka z mini plackami i sosem hoisin/ mus mascarpone z sosem śliwkowym/ klasyczna wołowina w sosie ostrygowym z warzywami i grzybami
  • 12:45 – Szkolenie Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera – moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** dla profesjonalistów
  • 13:00 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Śledzie na różne sposoby
  • 14:00 – pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego – Polskie ryby i runo leśne – dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami – bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami


piątek, 13 marca 2020 r. | 10:00 – 15:00

  • 9:00 – Szkolenie – Od kelnera/portiera/recepcjonisty/… do managera moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** (brak miejsc)
  • 10:00 konkurs dla Wystawców RSTU nagroda Produkt Prohotel dla producenta/dystrybutora produktu najbardziej użytecznego i przyjaznego w hotelarstwie i gastronomii. Komisja konkursowa Zarząd Regionalnego Stowarzyszenia Turystyczno Uzdrowiskowego
  • 10:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Sery w naszej kuchni
  • 10:45 – szkolenie Savoir -vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
  • 11.30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Ryby i przyprawy w naszej kuchni
  • 12.30 – Szkolenie -Kreatywność to siła napędowa hotelarstwa moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****

Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów. UWAGA! Szkolenia – w czwartek i piątek sprawdź dostępność biletów!

Sprawdź szczegóły na http://gastro-hotel.pl/informacje-o-targach/program.html

 

 

Fot. UM Kołobrzeg

0 0 votes
Article Rating


guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments