Zapraszamy na Targi Gastro- Hotel
Szukasz inspiracji? Zapraszamy na pokazy mistrzów sztuki kulinarnej! TARGI GASTRO – HOTEL Kołobrzeg 11 – 13 marca 2020 – Hala Milenium. Grzegorz Gniech MISTRZ ŚWIATA I MISTRZ POLSKI pokazy carvingu czyli sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach.
pokazy kulinarne szefa kuchni Tomasza Królikowskiego
- Jesiotr – szlachetna ryba od głowy do ogona -bulion, filet w sosie z czarnej fasoli, pierogi z twarogiem i wędzonym jesiotrem
- Polskie ryby i runo leśne – dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami – bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami
- Tradycyjna kuchnia w połączeniu z kantonem – Pieczona kaczka z mini plackami i sosem hoisin/ mus mascarpone z sosem śliwkowym/ klasyczna wołowina w sosie ostrygowym z warzywami i grzybami
pokazy kulinarne Stowarzyszenie Euro Toques Polska
- Owoce morza
- Pokaz kuchni kaszubskiej
- Śledzie na różne sposoby
- Sery w naszej kuchni
- Ryby i przyprawy w naszej kuchni
pokaz kulinarny Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni
- Pieczona kaczka / kuleczki pull z kaczki / puree z chrzanem i twarogiem i sproszkowaną skóra z pieczonego ziemniaka / sałatka z cebuli czerwonej, buraka i kolendry / sos demi marsala
Zapraszamy m.in. na szkolenia (*):
- panele szkoleniowe Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego
- Nadużycia w hotelarstwie w zakresie gastronomii
- Koszty zmienne w gastronomii
- Ekologiczne rozwiązania dla hoteli
- Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera
- Savoir -vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości
- Kreatywność to siła napędowa hotelarstwa
Szkolenie Sebastian Kwiatkowski:
- Jak zwiększyć sprzedaż w niskim i wysokim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem Internetu *
* Liczba miejsc ograniczona – prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc: targi@gastro-hotel.pl część szkoleń płatna, wystawiamy faktury vat.
Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie.
Na targach znajdziecie Państwo kompendium wiedzy o nowościach i trendach w wyposażaniu hoteli i restauracji m.in. w meble, łazienki, urządzenia gastronomiczne, tekstylia, środki czystości, urządzenia pralnicze, artykuły spożywcze, półprodukty, nowinki techniczne i oprogramowanie oraz ogrody zimowe i tarasy.
Targi Gastro-Hotel to możliwość spotkań pomiędzy osobami z branży HoReCa a wystawcami – czołowymi producentami i liderami rynku gastronomiczno – hotelarskiego oraz dla cukierni, piekarni i spa&wellness.
Dziękujemy, że jesteście Państwo z nami już 17 lat!
SZCZEGÓŁOWY PROGRAM
środa, 11 marca 2020 r. | 10:00 – 17:00
- 10:15 – uroczyste otwarcie targów – pokazy z VIP-ami
- 10:45 – pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego – Jesiotr – szlachetna ryba od głowy do ogona -bulion, filet w sosie z czarnej fasoli , pierogi z twarogiem i wędzonym jesiotrem
- 10:30 – panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego – Nadużycia w hotelarstwie w zakresie gastronomii- moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
- 11:45 – pokaz kulinarny Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni – Pieczona kaczka / kuleczki pull z kaczki / puree z chrzanem i twarogiem i sproszkowaną skóra z pieczonego ziemniaka / sałatka z cebuli czerwonej, buraka i kolendry / sos demi marsala
- 12:00 – panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Koszty zmienne w gastronomii – moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
- 12:45 – pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
- 13:15 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Owoce morza
- 13:30 – panel szkoleniowy Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Ekologiczne rozwiązania dla hoteli – moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
- 14:15 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Pokaz kuchni kaszubskiej
- 15:15 – pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego – Polskie ryby i runo leśne – dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami – bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami
czwartek, 12 marca 2020 r. | 10:00 – 17:00
- 10:15 – pokazy Grzegorza Gniecha Mistrza Świata oraz Mistrza Polski w Carvingu
- 10:45 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska
- 11:00 – Szkolenie Sebastian Kwiatkowski Jak zwiększyć sprzedaż w niskim i wysokim sezonie. Pozyskiwanie klientów z wykorzystaniem Internetu
- 12:00 – pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego – Tradycyjna kuchnia w połączeniu z kantonem – Pieczona kaczka z mini plackami i sosem hoisin/ mus mascarpone z sosem śliwkowym/ klasyczna wołowina w sosie ostrygowym z warzywami i grzybami
- 12:45 – Szkolenie Od kelnera/portiera/recepcjonisty/…. do managera – moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** dla profesjonalistów
- 13:00 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Śledzie na różne sposoby
- 14:00 – pokaz kulinarny Tomasza Królikowskiego – Polskie ryby i runo leśne – dorsz bałtycki w sosie winnym z podgrzybkami – bulion, filetowanie ryby, grzyby w sosie ostrygowym i omówienie umami
piątek, 13 marca 2020 r. | 10:00 – 15:00
- 9:00 – Szkolenie – Od kelnera/portiera/recepcjonisty/… do managera moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET ***** (brak miejsc)
- 10:00 konkurs dla Wystawców RSTU nagroda Produkt Prohotel dla producenta/dystrybutora produktu najbardziej użytecznego i przyjaznego w hotelarstwie i gastronomii. Komisja konkursowa Zarząd Regionalnego Stowarzyszenia Turystyczno Uzdrowiskowego
- 10:30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Sery w naszej kuchni
- 10:45 – szkolenie Savoir -vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
- 11.30 – pokaz kulinarny Stowarzyszenie Euro Toques Polska – Ryby i przyprawy w naszej kuchni
- 12.30 – Szkolenie -Kreatywność to siła napędowa hotelarstwa moderator spotkania: Agnieszka Maszner-Paprocka, dyrektor regionalny IGHP oraz dyrektor finansowy hotel HAVET *****
Podane godziny są orientacyjnymi. Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów. UWAGA! Szkolenia – w czwartek i piątek sprawdź dostępność biletów!
Sprawdź szczegóły na http://gastro-hotel.pl/informacje-o-targach/program.html
Fot. UM Kołobrzeg